Studentenhuisvesting, Utrecht

Jaar: 2013-2014
Locatie: Utrecht
Architect: Onix
Designer: Onix
Opdrachtgever: SSH Utrecht
Aannemer: Waal
Projecttype: architectuur
Product: steenstrips, geglazuurd in 6 tinten effectglazuur, genuanceerde wit- en blauwtinten, modulemaat: 292 x 92 x 15 mm strengpers,  vorstbestand, buitentoepassing. Ongeglazuurde steenstrips ingekocht bij Feldhaus.
Haiko Meijer, architect van Onix kwam bij ons met de wens voor een bekledingsmateriaal waarmee een ‘wolk’, het conceptuele uitgangspunt van het project het best werd benaderd en vroeg ons of dit door ons te leveren geglazuurde materiaal geschikt was voor prefab betonelementen. Na overleg met onze leverancier van ongeglazuurd materiaal in Duitsland, bleek dat zij voor de Amerikaanse markt eigenlijk uitsluitend strips leveren voor prefab bouw.

Na een aantal ontwikkelrichtingen te hebben besproken en proefpanelen te hebben beoordeeld, werd gekozen voor een vrij instabiele glazuur die van zichzelf een rijke nuancering heeft.  Voor ons bedrijf is dit bouwproject een interessante opdracht, ook omdat we deze keer niet de ‘bovenkant’ van de markt bedienen. De architect van dit woningproject voor studenten, algemeen beschouwd als de ‘onderkant’ van de woningbouw, was bijzonder slim omgegaan met het pakket van eisen en door de grote schaal van het gebouw (650 studenten) zijn we in staat gebleken een bijzondere bekleding binnen het overeengekomen budget te leveren. 
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home