Parkrandgebouw, Amsterdam

Jaar: 2006-2007
Locatie: Amsterdam
Architect: MVRDV
Designer: Jacob van Rijs (MVRDV)
Opdrachtgever: Kristal Projectontwikkeling
Aannemer: Ballast Nedam Bouw
Projecttype: architectuur
Product: geglazuurde metselsteen, modulemaat: 200 x 100 x 100 mm,  vorstbestand, buitentoepassing,  geglazuurd in een gladde witte en zwarte glazuur, gecombineerd met een druppelglazuur in dezelfde kleuren met ‘signing’ in transfertechniek.  Ongeglazuurde elementen geleverd door CRH Kleiwaren.
Het woningbouwproject Parkrand, dat MVRDV in opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten ontwierp, bestaat uit vijf torens die onderling verbonden zijn, waardoor drie lichthoven ontstaan. Voor de gevelbekleding aan de binnenzijde van het gebouw werd aan Koninklijke Tichelaar gevraagd voorstellen te doen. De basis moest wit zijn, niet perfect en het patroon moest subtiel zichtbaar zijn. Ons bedrijf liet een twintigtal proeven zien, waaronder een aantal 'mislukte', waarvan het glazuur zodanig was gekrompen dat de scherf zichtbaar werd. Jacob van Rijs, een van de partners van MVRDV, vroeg deze verder uit te werken, wat leidde tot een ‘druppelglazuur’. De bewegwijzering ontworpen door het ontwerpbureau Thonik werd door middel van sjablonen en transfertechniek in het wit van de geglazuurde gevel geïntegreerd.
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home