Kantoorgebouw in 't Gooi, Laren

Jaar: 2005-2006
Locatie: 't Gooi, Laren
Architect: Koen van Velsen
Designer: Koen van Velsen
Opdrachtgever: Hoge Dennen Holding
Aannemer: Keratech Gevelsystemen
Projecttype: architectuur
Product: gevelplaten, steenstrips in zandkleurige schiftglazuur, modulemaat: 400 x 300 mm met schijnvoegen, steenstrips en straatklinkers in dezelfde glazuur,  vorstbestand, buitentoepassing,  geglazuurd in een zandkleurige schiftglazuur.  Ongeglazuurde elementen geleverd door Argeton 
Het kantoorgebouw onderscheidt zich van de omringende omgeving door de detaillering en de huid van geglazuurde gele tegels die doorlopen vanuit de gevels in het dak. De bekleding van de archetypische vorm omspant het lichaam volledig en consequent. Met de bedoeling dat het materiaal niet onmiddellijk door de beschouwer herkend wordt, koos de architect voor een schiftglazuur met een willekeurig en levendig patroon. Het resultaat is dat het gebouw zich vanuit verschillend perspectief en afhankelijk van de afstand zich steeds op een nieuwe manier toont.
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home