Åke E:son Lindman

Villa Sagalid

Jaar: 2015-2018
Locatie: Djurö, Zweden
Architect: Sandell Sandberg
Projecttype: architectuur
Materiaal: Gevelelementen
Product: vorstbestendige geglazuurde gevelelementen met speciaal voor dit project aangemaakte zwart metallic glazuur in hoge glansgraad
Met de locatie als uitgangspunt, werd de privéwoning Villa Sagalid gecreëerd op 500 vierkante meter. Het gebouw werd opgericht in 2018, een werk dat ongeveer acht jaar heeft geduurd. Hier is veel aandacht besteed aan de 50.000 vierkante meter aan perceeleigenschappen en aangezien de villa zich op een kwetsbare locatie bevindt, naast het water van de archipel, was het de bedoeling een gebouw te tekenen dat in de loop van de tijd meegaat. De kleur en textuur van de schors van de omringende dennenbomen werd de inspiratie voor de zelfgetekende keramische tegels die het hele huis bedekken. Voor dit project zijn door Koninklijke Tichelaar speciaal gevormde gevelplaten ontwikkeld. De metallic zwarte hoogglans glazuur die door Koninklijke Tichelaar voor dit project is ontwikkeld  verandert prachtig in donker en licht, afhankelijk van hoe de zon het huis weerspiegelt en leven in de gevel creëert
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home