Koninklijke Tichelaar B.V. - De mensen achter Koninklijke Tichelaar - Gerard - detail

De mensen achter Koninklijke Tichelaar - Gerard

In deze rubriek laten we de mensen achter Koninklijke Tichelaar zien. Van de verkopers tot de medewerkers in de fabriek: ze zijn allemaal een belangrijke schakel in de prachtige projecten die wij ontwikkelen. 

De persoon van deze week is extra bijzonder. Waarom? Sinds kort geniet Gerard van zijn welverdiende pensioen. Precies 45 jaar en drie dagen werkte hij voor Koninklijke Tichelaar. Iets om trots op te zijn. Hij begon zijn carrière als schilder van fijn keramiek. Zo werkte Gerard in de jaren '80 met acht schilders in een hecht team. Een periode die hij nog steeds koestert. In de jaren daarna vervulde hij verschillende functies. Maar zijn echte passie en kwaliteit bleven in het nauwkeurige werk van het beschilderen van keramiek. Iets wat hij in zijn laatste jaren bij Tichelaar weer kon doen. 

Zijn werk is door de jaren heen over de hele wereld verspreid. En is te zien op unieke locaties, zoals het Witte Huis. Zijn werk is te omschrijven als echt vakmanschap. Neem bijvoorbeeld de handgeschilderde illustraties in authentiek Delfts Blauw voor Huis van Delft. Maar Gerard blijft bescheiden en haalt de meeste voldoening uit anderen die van zijn werk genieten. 

Wij, zijn collega's van Koninklijke Tichelaar, wensen Gerard alle gezondheid en plezier toe tijdens zijn pensioen. En zijn dankbaar voor het mooie werk dat hij heeft ontwikkeld. 

Fotografie: Joost Ooijman

nieuws
© 2024 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home