Studio Bell, Calgary

De nieuwbouw van het National Music Center is ontworpen door Allied Works Architecture. Het markante gebouw is inmiddels omgedoopt naar Studio Bell en daarmee vernoemd naar haar hoofdsponsor. Koninklijke Tichelaar ontwikkelde in nauwe samenwerking met de architect een tweetal glazuurgroepen in halfmat grafiet en brons, die worden aangebracht op industriële tegels van 34 x  14,8 cm. De tegels worden gemonteerd aan een aluminium frame.

Het project weerspiegelt het ontstaan van een nieuw Calgary. Het ambitieuze ontwerp van Brad Cloepfil van Allied Works Architecture had als inspiratiebron de glans en kleur van muziekinstrumenten en weerkaatst het Canadese landschap. Het prijswinnende project wordt door velen gezien als één van de meest bijzondere architectonische ontwikkelingen die op dit moment wereldwijd gaande zijn. De officiële opening is gepland in 2016 en de voortgang ligt op schema. Elke week wordt een container vol geglazuurde gevelplaten verscheept vanuit Makkum richting Canada totdat bijna 200.000 exemplaren zijn geleverd.

Koninklijke Tichelaar bewaart goede herinneringen aan deze architect waarmee ook het Museum of Art & Design in New York is gerealiseerd
nieuws
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home